Torsdagstema - Julstämning

 
 
 
Idag var det dags för torsdagstemat igen, denna vecka är det Lady Thirty som bestämt tema klicka in hos henne för att se fler tolkningar. Eftersom min klocka på väggen tydligen har stannat, har jag nu väldigt bråttom då klockan är mycket mer än jag trodde.. Så fick ta en kass mobilbild.. Men man ser hyffsat ändå hoppas jag.
 
 
 
 

Inte Påmålad Och Falsk Som Andra

 
Darin%20-%20Astrologen
 
 
Jag har aldrig varit en särskilt blödig person, jag gråter inte så ofta och speciellt inte när jag ser filmer eller liknande. Men när jag hörde den här versionen då jag såg reprisen av Så Mycket Bättre, så fick jag en klump i halsen och tårarna brände. Texten är supervacker och Darins version av den här låten är ju helt grym! Vilken känsla han har när han sjunger. Den har gått på repeat här hemma nu sedan jag hörde den första gången, är helt beroende. Vilken talang Darin är!

Du Är Sodastreamad Oboy

 
 
 
 
Två av de charmigaste och härligaste personerna som finns i detta land enligt min mening! Underbara glädjespridare!

Fear No Darkness

 
 
 

 
 
Jag tror verkligen inte att Sverige är ett land jag borde bo i egentligen. Kyla gör mig ingenting, snö tycker jag om sålänge det inte blir slask och fryser på och det gör ingenting att jag halkar och slår mig årligen. Men mörkret.. Nu är klockan 16:20 och det är väldigt mörkt ute.. Samtidigt ska jag skriva min C-uppsats och jag borde ha energi och känna "nu jäklar!" men den känslan finns inte. Istället känns det jobbigt, omständigt.. Ja ni hör.. Gnäll, gnäll, gnäll.. Men ikväll ska jag ha en toppenkväll, och mörkret ute kommer bara kännas mysigt.
 
Hoppas ni alla får en fin kväll! Tänd lite ljus och drick lite kaffe eller te och unna er något gott så känns mörkret okej ändå. Tiden går ju dessutom så fort, snart kommer våren igen! (ett försök till att vara en olidlig optimist)
 
 
 
 

Torsdagstema - Självporträtt

 
 
Nu har det varit lite tyst härinne, men igår drog jag fram färgerna fast jag egentligen inte hade tid. Här ser ni resultatet och mitt bidrag till veckans torsdagstema som Sofie bestämt. Var verkligen skönt att lägga allt annat åt sidan och bara måla fast jag egentligen inte hade tid, känns lite härligt rebelliskt ;) Hoppas ni gillar't!
 
Här ser ni de andra bidragen!
 
 

Nej, Jag Tror Musslan Slöt Sig Faktiskt!

 
 
 
 
Kikade på Solsidan igår, och åh jag tycker inte alls att det är lika roligt längre., De första två säsongerna var ju underbara! Men Mia Skäringer gör det värt att titta på ändå tycker jag, hon är verligen fantastisk!
 
 
 

Halloween

 
 
 
Det här är de enda bilderna jag har fått tag på från kvällen än så länge, men fler bilder kommer. Det fotades ganska hejvilt :) Det var en kul kväll, men jag erkänner mig besegrad av de andra. Fyfan vad läskiga en del såg ut! Mitt sår höll inte länge, det kändes bara kladdigt så jag drog av det ganska fort.
 
En kille hade gjort en så jäkla häftig sminkning där det såg ut som halva ansiktet slitits av, och han hade även snaggat av håret på den sidan. Innan festen började så var vi några som var lite hungriga så vi beställde pizza. När pizzan kom tog vi några pizzaslicer var (hade kebabsås på). Jag tog mina på en tallrik, och precis när jag går ut ur köket så kommer killen med det halva ansiktet och jag hoppar till för jag blir så rädd och tappar ut pizzabitarna på mattan som låg utanför köket. Sås-sidan ner SÅKLART. Fy vad pinsamt, så jäkla klantig och lättskrämd ;)
 

Herr Böna Returns

 

 
Den här bilden har jag publicerat tidigare. Men i somras visade jag några bilder jag målat för en person som var omkring 70+. Hon var väldigt konstintresserad och ville se lite av mina målningar. Så kom vi fram till den här bilden och hon utbrister förtjust "Ja men åhh, den här är verkligen på pricken! Det ser jag direkt vem det är!" Jag blir såklart glad för komplimangen och känner mig nöjd tills hon utbrister "Olof Palme!"
 
 
(Tidsinställt inlägg, börjar bli seriös bloggare nu ;)

Love You Til The End

 
 
Fortsätter med blomtemat. Hoppas ni gillar det..
 

Torsdagstema - Kärlek

 
Slänger in mitt bidrag till torsdagstemat. Blev helt förvirrad när jag kom in på Smäms blogg och såg hennes bidrag till torsdagstemat och tänkte att hon var tidigt ute. Sen såg jag listan full med namn och insåg att nej, det är inte onsdag idag utan torsdag! Vilket jag egentligen visste. Jag skyller på att jag haft mycket att göra idag, men här är mitt bidrag i alla fall
 
Inne hos Smäm ser ni fler tolkningar på temat kärlek
 
 
 
 
 
Jag blir väldigt glad om ni lämnar en liten kommentar. Det blir så mycket roligare att blogga om man får lite respons :)

Supersyrra In Action

Jag tar min sjuksköterskeexamen i januari nästa år (om allt går som det ska bör tilläggas). Detta faktum har gett mig mycket ångest och tvek på min egen kapacitet.. Visst, jag har läst tre år men vad har jag verkligen lärt mig? Det känns mest som vi har fått läsa vårdvetenskaplig teori och flum med olika definitioner av vårdande och människan.
 
Jag har arbetat litegrann, dels under mina praktikperioder som sjuksköterskestudent men också som sommarvikarie (undersköterska) de senaste två åren. Det har inte varit några problem, men jag har ändå tvivlat på min förmåga och haft svårt att ta till mig det jag fått höra från kollegor och patienter som tyckt att jag vart duktig.
 
Idag hände något. Jag satt på bussen hem efter en körlektion (där min körlärare sa till mig att jag måste stressa ner litegrann, haha han skulle bara veta vad min puls var uppe i några minuter senare). Det kommer på en gammal man som sätter sig på sin rollator vid platsen för barnvagnar och en yngre kille står vid automaten för att betala för sin resa. Plöstligt svänger bussen i ganska hög hastighet vilket leder till att rollatorn (vars bromsar inte fungerade så bra märkte jag sen) vrider runt och mannen faller handlöst och dånar ner i golvet. Som tur är tas fallet delvis emot av killen som ska stämpla, så han slår inte i huvudet i någon av stängerna.
 
Då är det som något tar över mig och jag handlar på automatik. Jag kastar min mobil och väska åt sidan och springer fram. Den chockade killen böjer sig ner och tar tag under armen på mannen och börjar försöka lyfta honom. Jag hör mig själv utbrista "Nej!! Vänta!!". Problem nr 1: Bussen rullar fortfarande, nr 2: Ett lyft i ena armen på en gammal man kan gå illa dels för mannen själv men också killens rygg, nr 3: Vi vet ännu inte hur illa eller om mannen är skadad.
 
Bussen stannar och jag pratar med mannen och det verkar som det gått ganska bra men han är väldigt chockad. En Västtrafikanställd som också åkte med bussen hjälper mig att försiktigt få upp mannen och vi hjälper honom till plats. Jag samlar ihop mannens påse och ger den till honom och sätter mig sedan vid honom och pratar för att se att allt fortfarande är ok. Då kommer västtrafik-mannen fram och vänd till mig säger han "Kan inte du fråga honom om han vill fylla i en skadeanmälan?" Jag tittar tillbaka på honom och frågar varför han inte frågar mannen själv, som sitter precis bredvid mig (avskyr när man pratar över huvudet på folk, och han var klar och adekvat). Han ställer då frågan och mannen svarar.. Behöver inte dra hela historien, men det gick bra i alla fall!
 
Den känslan jag fick, när jag kände hur jag bara handlande auomatiskt och tog kontroll över situationen gjorde att en hel del av de tvivel jag känt tidigare på min egen förmåga har nog försvunnit. Känner mig stolt över min egen insats idag faktiskt :)


 
 
 
 
RSS 2.0