En mysig dag


Idag var jag och kikade på en utsällning av Frida Kahlo & Diego Rivera's konst. Efter att ha sett filmen baserad på Frida Kahlo (spelad av Salma Hayek) blev jag intresserad av hennes konst. Därför kändes det stort att vara där och se deras tavlor i verkligheten. Men det var tavlor blandat med skisser, och det kändes så lustigt. Undrar vad Frida hade tyckt om det, att till och med den enklaste blyerts skiss hänger i ett konstmuseum och granskas av flertal besökare. Ett verk som hängde på väggarna såg ut som två tidningsutklipp av människokroppen hon klistrat på ett papper till exempel.

Efter att ha varit på utsällningen och senare fått peppande råd hade jag sån sug på att måla. Men typiskt nog försvann det så fort jag fick penseln i handen. Ibland går det bara inte, hur mycket man än vill. Tror jag har för mycket tankar som snurrar i huvudet och nerver inför den nya praktiken som börjar imorgon. En kirurgavdelning, spännande! :)Vissa målningar lägger jag ned mycket tid på, andra går snabbt men fångar en känsla eller tanke jag har. Den här målningen är ett resultat av det sistnämnda. Och trots att de kanske är enklare, eller mindre fina än andra så blir det de målningarna som ligger en lite närmre om hjärtat.

Det vore kul att veta om ni får några tankar/reflektioner kring den här bilden?Kommentarer
Bella

Reflektioner; Hopplöshet, löften burna med vinden men inte ens vinden kunde få dom att hålla modet uppe.Well, den berör min sinnesstämmning just nu.

2011-11-06 @ 17:01:49
URL: http://elfvendahl.blogg.se/
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

gud vilken vacker målning Karin!

Jag kan inte exakt säga vad den ger mig för tankar och reflektioner..det är sällan jag kan det om konst alls...jag gillar inte att analysera heller utan tar istället till mig bara om jag gillar den, om den platsar i hjärtat och det gör denna målning.

2011-11-06 @ 17:37:46
URL: http://pyttis.blogg.se/
Nathalie

Den där målningen fick du till alldeles för bra!

2011-11-06 @ 18:46:38
URL: http://vetterleins.blogg.se/
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

jo absolut är det intressant o folk delar med sig om det väckt tankar och känslor.Fast ibland kan det bli så roligt när en del analyserar vad man menat med ett verk och så stämmer det inte alls hur man mådde eller tänkte om man nu tänkte alls när man målade =)

2011-11-06 @ 19:04:34
URL: http://pyttis.blogg.se/
Anonym

Den eär fin :)

2011-11-06 @ 20:20:17
URL: http://rossii.blogg.se/
Bella

svar Då hoppas jag att både du o jag kommer ur denna sinnesstämmning och är positiva o glada imorgon :)

2011-11-06 @ 21:45:06
URL: http://elfvendahl.blogg.se/
Emma says style, love & rock and roll.

Jag gillar den, jag vet inte varför, men jag gör det.

2011-11-07 @ 19:23:34
URL: http://emmasays.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0